Alpaca voer

Naast gras en hooi heeft een alpaca buiten de Andes behoefte aan de mineralen en vitamines die in de begroeiing van dat hooggebergte in Zuid America wel zitten. Daarom is er een alpacabrok ontwikkeld die al deze vitamines en mineralen bevat die hier niet in de natuurlijke begroeiing (gras) aanwezig zijn.
De alpaca brok Alpamin van Alpaca-care bevat en alle mineralen en vitamines die de alpaca’s nodig hebben. Voordeel boven andere brokken is ook dat het geconcentreerd is. Je hoeft maar 1 gram te geven per kilogram van het gewicht van het dier. Een alpaca van 70 kg heeft maar 25 kg nodig per jaar. Daarbij kun je dan nog een eiwit brok bijvoeren in de jaargetijden dat er geen gras is.

Wij bestellen de brokken van Alpa-care nu per pallet. Dat scheelt wat in prijs. Alpamin staat bekend als de beste alpacabrok. Alpaca fokkers die alpamin en/of alprofos voeren of willen proberen kunnen nu ook bij Bamby Alpaca Farm terecht voor deze brokken.

alpamin de beste alpaca brok
Ons voorraadje alpamin en alprofos op 9 maart 2018.

Prijslijsten:
Prijs per zak (20 kg) alpamin  € 25,50
2, 3 of 4 zakken alpamin € 25,- per zak

Prijs per zak (20 kg) alprofos  € 15,30
2, 3 of 4 zakken alprofos € 15,- per zak.
Na afspraak af te halen bij Bamby Alpaca Farm in Koningsbosch.

Voor grotere partijen zie de fabrieksprijzen op  alpamin en alprofos

Alprofos of bamboe. Van alles wat dan.
De groene bladeren van bamboe zijn in winter ook welkom. Bamboe is een grassoort. Dat geeft ook energie mineralen en vitamines.