Alpaca veulens 2017 van Bamby Alpaca Farm

Alpaca Veulens 2017.

We verwachten 6 alpaca veulens 2017. In 2016 hebben we onze alpaca merries weer laten dekken door gerenommeerde hengsten. Als alles goed gaat krijgen we dit jaar 6 alpaca veulens.
De eerste van de alpaca veulens 2017 wordt verwacht eind april of begin mei van onze BAM Healey en Gilt Edge Gold Standaard van Alpaca Flanders.
Verder verwachten we de tweede cria van BAM Freya door een dekking van Flanders Ice van Alpaca Mountain.
Het derde veulen van BAM Hera in juni van Aquaviva Claudius van Alpaca Flanders.
De vierde van BAM Gipsy Queen en Sunsetestate Zambezi van Alpaca Vecofarm.
De vijfde van BAM Desteny en BAM Hummer van Bamby Alpaca Farm.
De zesde van BAM Fantasy en Sunsetestate Goma van Alpaca Vecofarm.

Dekking Gipsy door Zambezi voor een belangrijke bijdrage aan alpaca veulens 2017
Dekking van Gipsy door Zambezi.
Resultaten in dit cria seizoen.

Het eerste veulen is op 10 mei 2017 geboren. ’s Morgens om half negen.
De cria van onze BAM Healey is een fawn kleurig hengst veulen. Hij is net als zijn vader Gilt Edge Gold Standard fawn (beige) van kleur. Hij zal door het leven gaan met de naam BAM Kosmo. De eerste cria van dit jaar en meteen met stip de mooiste cria ooit tot nu.

Kosmo het fawn kleurige veulen van Healey
De naam vam van deze golden boy is Kosmo.

Het tweede veulen is op 5 juni 2017 geboren. Rond de middag om 12 uur. De cria van BAM Freya is een wit merrie veulen. De witte vacht heeft ze van haar witte moeder en van haar witte vader Flanders Ice. De naam van deze beauty is BAM Kleopaca. We noemen haar Kleo.

Kleopaca op zoek naar haar eerste melk.

Het derde veulen is op 22 juni geboren. In de late namiddag op deze tropische dag. De cria van BAM Hera is een fawn kleurig merrie veulen. De kleur heeft ze niet van haar witte moeder maar van haar vader de fawn kleurige Aquaviva Claudius of Flanders. Haar naam is BAM KikiDee.

KikiDee en moeder Hera
KikiDee met moeder Hera

Het vierde veulen is van BAM Gipsy Queen en is geboren op 12 juli. Het is een mannelijk veulen en de naam is BAM King Gipsy. Hij is verassend licht gekleurd voor een zoon van Zambezi.

King Gipsy net na de geboorte
King Gipsy net na de geboorte.

Het vijfde veulen van BAM Desteny is in goede conditie geboren op 7 juli bij de huidige eigenaar van Desteny.

Het zesde en laatste veulen dit seizoen van onze BAM Fantasy is na een dracht van 348 dagen op 15 augustus geboren. Mooie merrie en mooie hengst. Uit de dekking van BAM Fantasy door Sunsetestate Goma is een mooi bruin merrie veulen geboren op 15 augustus 2017.

Fantasy x Goma
Fantasy wordt gedekt door Goma.

BAM Kisses from Goma is mooi eenkleurig en gaat al snel na de geboorte op zoek naar de moedermelk. Ze is geboren in de stal. Ze weegt 7,6 kg.

Kissy in de stal
Kissy is geboren in de stal

Binnen een uur heeft ze gedronken bij moeder en lopen ze samen de wei op om kennis te maken met de eerder geboren veulens en met hun moeders.

Kissy en Fantasy buiten
Kissy en Fantasy op de wei bij de rest van de groep alpaca’s.

We zijn heel erg tevreden met onze veulens van dit cria seizoen!

Hieronder een foto van 4 veulens van 2017. Dit jaar is tot nog toe ons beste jaar wat veulens betreft. Ze zijn allemaal erg mooi.

Veulens van 2017
De veulens van 2017 na het scheren in juni 2018.

 

Alle vier hebben ze een uiterst fijne vacht. De cria vacht van BAM Kosmo (links op de foto) heeft een vezeldiameter van 14,6 mic en een Standaard afwijking SD van 3,0 mic. Dat is onze beste ooit. De andere drie doen er niet veel voor onder.

Terug naar crias in 2016 geboren

Verder naar crias van 2018