Alpaca veulens 2018 bij Bamby alpaca Farm

Ter voorbereiding op het komende cria seizoen hebben we onze merries in 2017 laten dekken door een bijzondere zwarte hengst. Het is een krachtige goed gebouwde lieve hengst met een zeer dichte glimmend echt zwarte vacht. Onze merries hebben de fijnheid in hun vacht. Wij willen dit jaar meer gekleurde veulens met een ‘en’ fijne ‘en’ dichte vacht.
In de eerste 4 maanden van 2018 zijn er zoals verwacht geen crias geboren.
In mei verwachten we veulens. Het wordt spannend.

Op 13 mei 2018 is onze eerste cria van 2018 geboren. Het is een dark fawn merrie veulentje van onze BAM Healey. Bij de geboorte weegt ze al 8 kg. Ze loopt en drinkt al snel. Het is een vlot beetstje. Mamma zorgt goed voor haar. En omdat mamma na haar geboorte er wel erg mager uit ziet zorgen wij goed voor mamma. Het is ons eerste veulen van onze nieuwe hengst Sunsetestate Urban Tactics. We zijn zeer tevreden met dit snelle sterke goed gebouwde beestje. Ook de eenkleurige dark fawn vacht ziet er goed uit.

BAM Luna.
Nog amper een uur oud heeft ze al gedronken en zoekt steun onder moeder.

Ze is heel mooi.

Luna heeft een goede lichaamsbouw en de vacht ziet er op haar tweede dag veelbelovend uit.

Het tweede veulen is op 18 mei geboren. Het is een hengstveulen met een donkerbruine tot zwarte kleur. De moeder is BAM Bamby. De vader is weer Sunsetestate Urban Tactics. Hij gaat al snel voortvarend van start.

Lucky en moeder Bamby kort na de geboorte
Lucky probeert zijn moeder die nog moet bijkomen te bewegen om op te staan.
BAM Lucky is op zijn derde dag een stuk donkerder dan zijn moeder Bamby.

Op 10 juli is het derde veulen van dit seizoen geboren van dit seizoen geboren om half een net na de middag. Het is een bruine merrie. De moeder is BAM Hera. Op dezelfde dag is later in de middag rond half vijf weer een bruin merrie veulen geboren. De moeder van deze cria is BAM GipsyQueen. De vader van deze beide crias is weer Sunsetestate Urban Tactics.

De twee moeders met hun pasgeboren crias in de stal.

Op 19 juli is onze laatste cria van dit seizoen geboren. Het is weer een heel donker merrie veulen van onze zwarte hengst Sunsetestate Urban tactics en de moeder is de dark fawn BAM Joyka. Ondanks dat deze cria 3 weken te vroeg kwam doet ze het bijzonder goed.

BAM Joyka met haar pas geboren veulentje.

Onze Sunsetestate Urban Tactics heeft hier in 2017 vijf merries gedekt en bevrucht. Hieruit zijn dit jaar vier merrie veulens geboren en een hengstveulen. Alle veulens zijn donkerder dan moeder. Verder heeft hij merries elders gedekt. Daar heeft hij alleen merrie veulens geproduceerd.