Alpaca veulens

Alpaca veulens die op onze farm geboren zijn.

De geboorte van het eerste alpaca veulen of ook wel cria genoemd is een uitermate spannende en sensationele gebeurtenis. Je kijkt er wekenlang naar uit. Als het dan ook nog twee weken langer duurt dan de gemiddelde 345 dagen dan kunnen de emoties hoog oplopen. Maar het is niet alleen bij de eerste geboorte spannend. Het blijft iedere keer weer mooi om te zien hoe het gaat en vaak dien je zelf ook de handen uit de mouwen te steken om te helpen bij de geboorte en vaak ook daarna hebben moeder en cria de hulp van de fokker nodig. Soms moeten de alpaca veulens en hun moeders eerst aan elkaar wennen.

Bamby het eerste van onze alpaca veulens
Moeder Adonia met Bamby onze eerste cria

In 2008 werd ons eerste veulen geboren uit onze mooiste import merrie CL07 Adonia en het is een merrie. We noemen haar Bamby. Voluit BAM Bamby. De volgende veulens van onze eigen merries die op het moment van dekking al van Bamby Alpaca Farm zijn krijgen ook de prefix BAM.
Het in 2008 geboren veulen heet dus BAM Bamby. De in 2009 hier geboren veulens krijgen een naam die begint met een C en de prefix BAM. Dit zijn BAM Calou en BAM Chibar. Beiden van het mannelijk geslacht. Calou is een zoon van onze import merrie Siddiqua en Chibar is een zoon van onze import merrie Rae.
In 2010 beginnen de namen van onze veulens met een D. Van Rae een hengstveulen (BAM) Desperado, van Siddiqua een prachtig merrieveulen (BAM) Desteny. Van Adonia een mooi hengstveulen die de naam (BAM) Dreamdancer meekrijgt.
In 2011 is de E aan de beurt. Van Adonia weer een mooi hengstje (BAM) Echo en van Bamby haar eerste veulen (BAM) Earl, ook een hengstje.
Hieronder een video van enkele van onze alpaca veulens die plezier maken op de dijk in de wei.

Verder naar Veulens 2012