Alpaca wol producten

Hier een paar alpaca wol producten gemaakt van de wol van onze eigen dieren.

De beste wol (A kwaliteit) van de alpaca gebruiken we om een hoogwaardig garen van te spinnen. De wol wordt biologisch gezuiverd en wordt niet geverfd.

babyjasjekl 130324flaviinring2kl
Het baby jasje is gebreid van zuiver handgesponnen alpaca garen zonder toevoeging van andere producten. De wol is handmatig gereinigd en biologisch gewassen en niet geverfd. Puur natuur. Irmgard met haar compleet zelfgemaakte trui van alpawol gemengd met een beetje zijde.
1211truicalchib12kl 1211truicalchib15kl
De fraaie warme lekkere trui die het baasje draagt is handgesponnen en gebreid van alpacawol. Deze twee lieve jongens hebben samen de wol geleverd voor de trui van het baasje.
131218omslagdoek03 131218omslagdoek07
Deze omslagdoek heeft Irmgard gemaakt van de wol van onze crème kleurige alpacamerrie Desteny. Het is veel werk geweest en erg mooi geworden.
baby vestje zachte sokjes
Dit alpaca wollen baby vestje is vervaardigd van de zeer zachte wol (18µ) van een van onze eigen dieren Deze uiterst zachte baby sokjes zijn ook een product uit onze eigen dieren
Sjaal en muts van alpaca vezel
Sjaal en muts van alpaca vezel

Inmiddels heeft Irmgard een heel assortiment kleding gemaakt uit de vachten van onze eigen dieren. Op de foto hieronder een impressie van de alpaca wol producten die we op het moment, dat Leonardo Capodarte van Rai-TV uit Italië bij onze Bamby Alpaca Farm opnames kwam maken, konden laten zien.

Kleding puur natuur van alpaca vezel
Kleding van de alpacawol van onze dieren. Gemaakt van ongeverfde pure zachte alpacavezel met waar nodig een kleine toevoeging van zijde en/of Merino wol. Puur natuur producten.
Dit kant gebreide bruidsjaaltje is gemaakt van 100% alpaca wol.

Irmgard heeft inmiddels meerdere bruidsjaaltjes gemaakt. Nu is er weer een nieuw crème kleurig  bruidsjaaltje voorradig. Bruidsjaaltje in een andere natuurlijke alpacakleur kunt U bestellen. Levertijd tot 6 maanden. Voor bestellen en de prijs van een bruidsjaaltje bel (0657677698) of mail Irmgard op  irmgard@bamby.nl 

Deze omslagdoek heeft Irmgard ook gebreid van de wol van onze eigen dieren.

De B kwaliteit wol gebruiken we om dekbedden, kussens, bodywarmers en dergelijke van te maken.

De C kwaliteit van de wol doen we in spouwmuren en gebruiken we als isolatie in het plafond. Het voordeel van deze mindere kwaliteit alpacawol boven schapenwol is dat ze niet brand en niet allergisch is. Voordeel ten opzichte van minerale wol is onder meer dat ongedierte zoals muizen er geen gangen door kunnen maken. Verder is zelfs C kwaliteit alpacawol zo luchtig dat je er de hele spouw mee vol kunt stoppen en er toch nog voldoende ventilatie is om de muur te drogen. De wol neemt geen vocht op en komt na samenknijpen weer terug tot het oorspronkelijke volume.

Verder naar prijzen