Alpaca wol van scheren tot alpaca producten.

Alpaca wol.

Een huacaya alpaca dient elk jaar geschoren te worden. Dit moet in het voorjaar gebeuren. Meestal in de maand mei. Tijdens het scheren wordt de alpaca wol gesorteerd naar kwaliteit. De beste en ook veruit de meeste wol komt van het zadel. Deze super wol is A kwaliteit. De B kwaliteit komt van de hals en is bij de meeste alpaca’s van iets mindere kwaliteit. De wol van kop, benen, buik en staart is C klasse.
Tijdens het scheren wordt de wol gesorteerd. De A kwaliteit komt in een aparte zak en zo ook de B kwaliteit. De C kwalitiet wol van alle alpaca’s kan bij elkaar worden gedaan en is verder nog goed te gebruiken als isolatie materiaal.

De alpaca wol van de hals van de dieren is B kwaliteitDe wol van de hals van de dieren is B kwaliteit Het zadel van Desteny is hoogwaardige A kwaliteit alpaca wol en wordt zorgvuldig opgeborgen

Het zadel van Desteny is hoogwaardige A kwaliteit en wordt zorgvuldig opgeborgen

De A kwaliteit wol wordt in een sopje biologisch gewassen. Na drogen wordt de wol gekaard en gesponnen tot garen. De garens worden niet geverfd en we spinnen ze naar de kleuren van onze dieren. Wit, creme, beige en bruin. Verder spinnen we bonte garens van deze kleuren.

gewassen alpaca wol gekaarde alpaca wol
Deze wol van een witte alpaca is na het wassen mooi wit. Na kaarden is het een spinbaar vlies geworden.
garen gesponnen van alpaca wol trui van alpaca wol
Na het spinnen krijgen we een uiterst hoogwaardig garen Kleding van dit garen voelt lekker zacht, geeft geen allergische reacties en is heerlijk warm.

Wij verwerken het grootste gedeelte van de alpaca wol van onze eigen dieren tot garen. De alpaca wol die we zelf niet spinnen tot garen bieden we jaarlijks te koop aan.
Kunt u zelf niet spinnen? Wilt u het graag leren? Neem contact op met Irmgard. Hier worden in de herfst en winter maanden spin lessen gegeven die je vooral het bewerken en spinnen van alpaca wol eigen maken.

Verder naar producten