BAM Kosmo

Na veel pogingen om een mooie alpaca te fokken is het ons gelukt om een super mooie alpaca hengst te fokken. In 2018 won hij als veulen een tweede prijs bij de jonge hengsten. Dat viel een beetje tegen. We hebben zijn baby vacht opgestuurd om te laten beoordelen door de AAFT. Vezeldikte 14,6 µm en een SD van 3,0. Ook zijn volgende vacht hebben we laten beoordelen en toen was de vezeldikte 15,3 µm en de Standaard Deviatie 3,1. Verder heeft zijn vacht op twee jarige leeftijd dichtheid en de vezels zijn ook nog eens erg lang. Zijn vacht heeft structuur, glans en is uniform. Verder is hij qua lichaamsbouw heel mooi. Mooie benen voor en achter. Een kort neusje. Ook zijn karakter is ideaal. Hij speelt met de andere hengst en met de ruin in de wei, maar hij is niet gemeen of agressief. Voor ons is het de ideale alpaca hengst. We hopen dat hij meer van deze op de wei kan zetten. Ook bij collega alpaca fokkers. Voor een “drive by” dekking door BAM Kosmo vragen wij  €750.- Bij meerdere dekkingen korting.

Kosmo twee jaar

De vachten van BAM Kosmo tot nu.

De karakteristieken van de babyvacht van BAM Kosmo
De vacht van Kosmo van ziijn scheerbeurt in mei 2018.

Waar komt BAM Kosmo vandaan?
Hij is de jongste zoon van onze beste merrie BAM Healey en van de super hengst Gilt Edge Gold Standaard. Gild edge Gold Standaard is een van de beste hengsten die vanuit Nieuw Zeeland naar Europa gekomen is. En onze BAM Healey heeft ook een beroemde vader Rural Alianza Don Pepe en de beroemde grootvader van moederskant Silverstream Flashdance. De appel is kennelijk steeds in de hoogste bomen blijven hangen. Het is nu aan BAM Kosmo om dat door te geven.

Op de voorjaarsshow 2019 in Boekel behaalde BAM Kosmo de eerste prijs bij de Fawn hengsten van 12 tot 24 maanden en Bam Kosmo werd tevens kleurkampioen bij de fawn hengsten. Vorig jaar waren we enigszins teleurgesteld met de beoordeling (2 de prijs) op de alpacashow in Boekel. Dit jaar zijn we tevreden met onze kleurkampioen.

BAM Kosmo kleurkampioen fawn

Op de alpacashow 2019 in Boekel is BAM Bamby Kosmo kleurkampioen fawn bij de hengsten.

Terug naar dekservice.