Crias in 2016 geboren

Crias die in 2016 worden geboren bij Bamby Alpaca Farm.

In juni 2015 zijn er bij Bamby Alpaca Farm drie merries gedekt die drachtig zijn gebleven. Vanaf half mei tot tot eind juni 2016 verwachten we dan drie crias. De overige twee gedekte merries blijken niet drachtig te zijn.
Groot is onze verassing als al in april een veulen geboren wordt. Ruim drie weken te vroeg.
Onze alpaca merrie BAM Freya heeft op 24 april 2016 het leven geschonken aan een hengst veulen. Omdat dit jaar de namen van onze veulens met een J beginnen en omdat hij van goddelijke afkomst is (Freya) noemen we hem BAM Jupiter. De vader van BAM Jupiter is Rural Alianza Peruvian Don Pepe van Alpaca Vekofarm.

de eerste van onze crias van dit seizoen
BAM Jupiter de eerste cria van dit jaar met moeder BAM Freya.

Het volgende veulen van dit cria seizoen wordt begin juni verwacht van BAM Fantasy. De derde cria komt dan waarschijnlijk een of twee weken later van BAM Desteny.
BAM Fantasy is een beige merrie die op 23 juni 2015 succesvol gedekt is door VK Jandi van Alpaca Vekofarm. Het moet haar eerste cria worden.
BAM Desteny is een crème kleurige merrie die op 28 juni 2015 succesvol gedekt is door BAM Echo. Het is dan haar tweede cria.
Groot is onze verassing als plotseling op 17 mei de tweede cria geboren wordt. Een hengst veulen van BAM Desteny. De vader is BAM Echo. Deze cria is ook drie weken te vroeg. De cria is er eigenlijk nog niet aan toe om de wereld in te kijken. Hij is prematuur. Zijn teennagels zijn nog niet zover en zijn oortjes staan nog niet recht. Opstaan en lopen gaat de eerste paar dagen nog niet. Hij krijgt de eerste dagen de fles en daarna gaat hij bij moeder drinken en wordt de fles langzaam afgebouwd.

de tweede cria 2016
BAM Jumper de tweede cria 2016 met moeder BAM Desteny.

Tenslotte op 13 juni, na een dracht van 356 dagen wordt onze derde en laatste cria van 2016 geboren uit BAM Fantasy en vader VK Jandi. Het is een merrie veulen. Ze krijgt de naam BAM Joyca. Ze is bruin van kleur ondanks dat haar beide ouders fawn kleurig zijn.

Laatste van de drie crias 2016
BAM Joyca de derde en laatste cria 2016

 

Terug naar Veulens 2015

Verder naar Alpaca veulens 2017 van Bamby Alpaca Farm