Hengsten bij Bamby Alpaca Farm

Hengsten bij Bamby Alpaca Farm

Hier onder vind u een overzicht van onze belangrijkste hengsten. Naast de hengsten die op onze farm geboren zijn hebben we in 2017 een super mooie zwarte Australische hengst aangekocht. Zijn naam is Sunsetestate Urban Tactics.

Sunsetestate Urban Tactics
Sunsetestate Urban Tactics wordt opgehaald bij Alpaca Vekofarm.


Urby is thuis bij Bamby.


De geslachtsgenoten van Urby bekijken hem met afgunst en gelijk hebben ze. Sunsetestate Urban tactics heeft in de seizoenen (2017 en 2018) veel dekkingen mogen doen.

In het dekseizoen van 2019 gaat Urby wel concurrentie krijgen van onze eigen gefokte hengst BAM Kosmo. Kosmo is voor het nieuwe dek seizoen twee jaar oud. Hij heeft het nu nog nooit gedaan. Hij lijkt het wel graag te willen. Of Kosmo het al kan moeten we nu nog afwachten. Kosmo is onze mooiste zelf gefokte alpaca. Hij heeft alles goed. Mooi gestel. Mooie kleur (middel fawn). Lange vacht. Lage vezeldiameter (14,6 µm). Lage standaard afwijking (SD=3,0).  Veel structuur en krimp in de vacht.

 

BAM Kosmo
BAM Kosmo is misschien wel ons mooiste hengstveulen ooit.

In augustus 2017 hebben we BAM kosmo bevrijd van zijn babyvacht en in mei 2018 hebben we BAM Kosmo weer geschoren. Van beide vachten hebben we samples opgestuurd naar de AAFT om te laten analyseren en de resultaten zijn abnormaal goed. Zijn prachtige vacht is nog opmerkelijker omdat hij een mooie glanzende beige kleur heeft. Volgend jaar (dekseizoen 2019) hopen wij hem in te kunnen zetten als dekhengst.

Hieronder zijn vachtkarakteristieken van de AAFT (Australian Alpaca Fibre Testing)

Veelbelovende aankomende dekhengst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hengst veulens 2017.

Van 2017 zijn er nu twee hengstveulens bij Bamby Alpaca Farm aanwezig.
BAM Kosmo is een beige zoon van onze merrie BAM Healey en van Gilt Edge Gold Standard van Alpaca Flanders. Kosmo is geboren op 10 mei 2017.

BAM King Gipsy is een witte zoon van BAM GipsyQueen en van Sunsetestate Zambezi ET van Alpaca Vekofarm. King is geboren op 12 juli 2017.

King Gipsy is inmiddels verkocht en mag zijn diensten elders gaan bewijzen.

In 2019 is er 1 hengsveulen bijgekomen. Een zoon van BAM Bamby en Sunsetestate Urban Tactics. Zijn naam is BAM Lucky. Hij bruin van van kleur. Donkerder dan moeder Bamby, maar niet zo zwart als vader Urby.