Hengsten bij Bamby Alpaca Farm

Hengsten bij Bamby Alpaca Farm

Hier onder vind u een overzicht van onze belangrijkste hengsten. Naast de hengsten die op onze farm geboren zijn hebben we in 2017 een super mooie zwarte Australische hengst aangekocht. Zijn naam is Sunsetestate Urban Tactics.

Sunsetestate Urban Tactics
Sunsetestate Urban Tactics wordt opgehaald bij Alpaca Vekofarm.


Urby is thuis bij Bamby.


De geslachtsgenoten van Urby bekijken hem met afgunst en gelijk hebben ze. Sunsetestate Urban tactics heeft dit seizoen (2017) veel dekkingen mogen doen.

BAM Hummer is een van onze hengsten

BAM Hummer

In het dekseizoen 2016 mag BAM Hummer zijn eerste dekkingen gaan doen. Van BAM Hummer is in 2017 een veulen geboren. De kwaliteit viel enigszins tegen. Daarom hebben we besloten om met Hummer in 2018 geen dekkingen meer te doen. We willen tenslotte de kwaliteit van onze en andere kuddes aanzienlijk verbeteren en nu lijkt Hummer daar niet aan bij te kunnen dragen. Hij is lief en mag zowiezo hier blijven.

De overige geslachtsrijpe hengsten zijn verkocht. Een paar oudere ruinen hebben we nog in een apart lopende mannen kudde omdat ze te lief zijn om weg te doen en om de aanwezige hengsten in toom te houden en om de jonge hengsten na het spenen op te vangen. De twee oudere ruinen (9jaar) spelen de baas in de hengsten wei. Er komen ieder jaar nieuwe en er gaan er weg. Er is soms ruzie in het begin. Maar dat gaat snel over. Onze hengsten zijn wel eens kwaad op elkaar. De twee ruinen Calou en Chibar zorgen dat het niet uit de hand loopt. Binnenkort komen er drie jonge hengsten bij. Dat gaat zeker ook weer goed. Daar zorgen die twee ruinen voor.
Een andere goede eigenschap van die twee eigenwijze ruinen is dat ze geen vreemde mensen in de wei dulden. Ze trappen en springen erop. Als de dierenarts komt moet er een extra vrouwtje bij zijn om de ruinen tot bedaren te brengen. Anders springt Chibar er bovenop en Calou trapt na. Alpacas zijn vluchtdieren en vallen niet aan. Die twee trekken zich daar soms niets van aan. Daarbij wegen ze samen wel bijna 200 kg. Als we bezoekers hebben die de alpaca’s willen zien gaan we liever niet naar de mannen wei tenzij het mensen zijn die het na uitleg kunnen waarderen. Bij Thijs doen ze dat niet meer. Die kennen ze al. Maar bij vreemden die ze nog nooit gezien hebben gaan ze omhoog op hun achter poten en vrees ik altijd voor de afrastering. Verder zijn het lieve ruinen die ook gehalsterd zijn. Je kunt er ook mee wandelen zolang als het hun zint. Chibar geeft het ook wel eens op. Dan gaat hij liggen. Je krijgt er geen beweging meer in. Weegt 100 kg. Dan is het wachten tot hij er weer zin in heeft.

Op de farm is er verder nog een jonge hengst. BAM Jupiter is een aankomende witte dekhengst. Jupiter is inmiddels ook verhuisd naar de hengsten wei en is ook opgenomen zonder ruzie.

Hieronder meer gegevens van BAM Jupiter.

BAM Jupiter

BAM Kosmo
BAM Kosmo is misschien wel ons mooiste hengstveulen ooit.

In augustus 2017 hebben we BAM kosmo bevrijd van zijn babyvacht en in mei 2018 hebben we BAM Kosmo weer geschoren. Van beide vachten hebben we samples opgestuurd naar de AAFT om te laten analyseren en de resultaten zijn abnormaal goed. Zijn prachtige vacht is nog opmerkelijker omdat hij een mooie glanzende beige kleur heeft. Volgend jaar (dekseizoen 2019) hopen wij hem in te kunnen zetten als dekhengst.

Hieronder zijn vachtkarakteristieken van de AAFT (Australian Alpaca Fibre Testing)

Veelbelovende aankomende dekhengst
King Gipsy
Prachtig hengst veulen met glanzend witte vacht en met een perfect lichaam. Hij heeft naast wit ook fawn en donkerbruin in de genen.

Hengst veulens 2017.

Van 2017 zijn er nu twee hengstveulens bij Bamby Alpaca Farm aanwezig.
BAM Kosmo is een beige zoon van onze merrie BAM Healey en van Gilt Edge Gold Standard van Alpaca Flanders. Kosmo is geboren op 10 mei 2017.

BAM King Gipsy is een witte zoon van BAM GipsyQueen en van Sunsetestate Zambezi ET van Alpaca Vekofarm. King is geboren op 12 juli 2017.

King Gipsy is inmiddels verkocht en mag zijn diensten elders gaan bewijzen.