Prijzen

Prijzen alpacawol van onze dieren:
Ruwe wol vanaf €17,50 per kg
Biologisch gezuiverde en gekaarde alpacawol in de natuurlijke kleuren wit, crème, beige, bruin en zwart zijn op bestelling naar uw wensen te leveren tegen een vooraf afgesproken prijs.
Een overzichtelijke prijslijst met details over de beschikbare alpacawol kun je ontvangen door een berichtje te sturen naar Irmgard: irmgard@bamby.nl.
Omdat er binnenkort weer nieuwe wol komt geven we op het restant van vorig jaar 25 % korting. Bekijk de nieuwe prijslijst van de ruwe wol hieronder:

voorraad alpaca wol
De lijst hierboven toont de voorradige alpaca wol op 2 februari 2019.

In de lijst hierboven zijn de voorraden van de wol van onze alpaca’s weergegeven. Het gaat hier om ruwe onbehandelde wol zoals ze na het scheren gesorteerd is op kwaliteit (A kwaliteit is van het zadel en B kwaliteit is wat minder en komt van de nek en billen). Daarbij is de wol kwaliteit van ieder dier anders en verandert de kwaliteit in de loop der jaren. In de jonge jaren is de wol van een dier vaak beter dan later. De prijs per kilo in de lijst is een indicatie voor de kwaliteit. Verder is het natuurlijk belangrijk om te kijken hoeveel er van een bepaalde kwaliteit en kleur voorradig is om jouw voorgenomen project te kunnen realiseren. Je kunt ook wol van vergelijkbare kwaliteit van verschillende dieren mengen. Je kunt ook verschillende kleuren mengen tijdens het kaarden. Wij raden aan om de wol in hun natuurlijke kleur te verwerken tot een eindproduct. Verven kan wel maar gaat ten koste van de zachtheid. Als je toch perse wilt verven dan moet je witte wol hebben, gekleurde wol laat zich moeilijker verven en geeft een onvoorspelbaar resultaat.