Start alpaca fokkerij

De start alpaca fokkerij krijgt gestalte met de aankoop van drie alpaca merries.

Bij de start alpaca fokkerij in 2008 zijn we voorzichtig begonnen met de drie import alpaca merries Adonia, Siddiqua en Rae. Van Adonia wordt dat eerste jaar het merrie veulen Bamby geboren.

start alpaca fokkerij met drie import merriesVan links naar rechts: Siddiqua, Rae, Bamby en Adonia start alpaca fokkerij met de eerste cria BAM BambyDe eerste door ons gefokte cria Bamby

Het tweede jaar worden de twee hengst veulens Calou en Chibar van Siddiqua en Rae geboren.

start alpaca fokkerij met BAM CalouCalou start alpaca fokkerij met BAM Chibar

Chibar op zijn eerste dag

In navolging van Alpaca International geven wij de crias die in hetzelfde jaar geboren zijn een naam die met dezelfde letter begint. We zijn in 2008 met de B begonnen. In 2009 was dat de C. In 2010 worden er twee hengst veulentjes geboren. BAM Dreamdancer en BAM Desperado. En eindelijk weer eens een vrouwelijke cria BAM Desteny.

start alpaca fokkerij met BAM DreamdancerDreamdancer is een zoon van Adonia en is geboren op 30 mei 2010 start alpaca fokkerij met BAM DestenyDesteny is geboren op 9 september 2010. De moeder is Siddiqua.

In 2011 krijgt de eerste op onze farm gefokte merrie Bamby haar eerste cria. Hij heet Earl. Verder wordt dit jaar Echo geboren en dat is ook een hengstje.

start alpaca fokkerij met BAM Echo en moeder AdoniaEcho en moeder Adonia start alpaca fokkerij met BAM Earl en BAM BambyBamby en zoon Earl

Op de eerste vier jaar van onze alpaca fokkerij zijn er zes hengstjes geboren en slechts twee merrie veulentjes. De start alpaca fokkerij Bamby viel wat tegen. Om te kunnen van een snelle start alpaca fokkerij zou het beter andersom zijn. Om alpaca’s te kunnen fokken heb je merries nodig. Dekkingen door goede hengsten kun je dan eventueel kopen bij collega alpaca fokkers. Het volgend jaar gaat het beter.
In 2012 worden er vier mooie crias geboren en dat zorgt dan dat de start alpaca fokkerij een nieuwe impuls krijgt.
Er worden drie merrie veulens geboren en een mooi hengst veulen.