Veulens 2014

Dit jaar verwachten we vijf veulens van onze eigen merries. Verder kijken we uit naar de veulens van de dekkingen door onze dekhengsten BAM Dreamdancer en BAM Echo.
Uit een dekking van BAM Dreamdancer is inmiddels op een bevriende farm (begin mei 2014) weer een wit merrieveulentje geboren. Een mooi meisje met prachtige wol.
Op dinsdag 13 mei om twaalf uur heeft onze alpaca merrie Bamby een mannelijk veulen aan de kudde toegevoegd. We noemen hem nu Hummer en zal geregistreerd worden onder de naam BAM Hummer. De vader van Hummer is Aquaviva Claudius van Alpaca Flanders.

Hummer
Hummer kort na de geboorte

Hummer
Moeder Bamby en zoon Hummer
Hummer weegt na de geboorte al 10,5 kg. Omdat het plotseling ging regenen heeft Bamby er voor gekozen om in de stal te bevallen.

Het tweede veulen dit jaar is op 6 juni geboren en is van het vrouwelijke geslacht en crème kleurig. Ondanks de iets meer dan gemiddelde draagtijd van 350 dagen is het een iel veulentje. Ze weegt bij de geboorte 6,8 kg. De moeder is onze BAM Desteny en de vader is RA Don Pepe van Alpaca Vekofarm.

Hailey
Nog niet opgedroogd en al aan de wandel.

Moeder Desteny is blij met haar eerste veulen.
Moeder Desteny is blij met haar eerste veulen.
Healey gaat op zoek naar vriendjes. Healy is net als haar moeder crèmekleurig.

Het derde veulen dit jaar is op 16 juli geboren en is van het vrouwelijke geslacht en helder wit. Na een draagtijd van slechts 341 dagen werd dit iele veulentje geboren uit onze jonge witte merrie BAM Freya. De vader is Silverstream Ensenada van Alpaca Farm Carpe diem. Bij de geboorte weegt ze 6,1 kg.

Ons derde veulentje dit jaar is weer een merrietje
Onze jonge merrie Freya is trots op haar eerste veulen.

Hera
Hera is net als moeder en vader helder wit van kleur
Ondanks dat Freya meer vriendjes is (was) met ons zijn we blij dat ze het veulen accepteert. Omdat moeder (Freya) ook een godin is en we met een H beginnen noemen we haar Hera.

Het vierde veulentje van dit seizoen is geboren op 26 juli 2014 en ook weer een meisje. Heel anders dan verwacht is ze heel licht van kleur. Licht beige overgaand naar crèmekleurig. We hadden een donkere of zwarte verwacht eigenlijk. Maakt niet uit. Ze heeft een mooie glans en krimp in haar prille wolletje. Ze weegt na de geboorte al dik 7 kg en haar moeder zorgt meteen goed voor haar.

Harley na de geboorte
Harley staat.

Harley droog
Harley bekijkt de omgeving
Harley gaat na de geboorte al snel staan en ze is meteen vriendjes met moeder Adonia. Amper een paar uurtjes en een beetje moedermelk ouder gaat Harley al eens verder kijken.

Het vijfde en laatste veulen dit seizoen is geboren op 31 juli 2014 en alweer een meisje. Net als haar moeder BAM Fallon is ze crème kleurig. Ondanks dat haar moeder pas net 2 jaar oud is en dit uiteraard haar eerste cria is, verliep de bevalling voorspoedig en de cria vond  snel melk. Geboortegewicht 5,9 kg. Haar vader is onze BAM Echo. Haar naam is Hindi.

hindi en fallon in de stal
Fallon en Hindi in de stal.

hindi en fallon gaan naar buiten
Fallon met dochter Hindi
Hindi is in de stal geboren rond 9.00 uur in de morgen Na dat moeder Fallon en dochter Hindi elkaar in de stal hebben leren kennen gaan ze samen naar buiten.

Terug naar veulens 2013

Verder naar veulens 2015